Снощното нападение на част от „червената" агитка над играчите на Ашдод е тема номер 1 във всички израелски медии днес. Това довери в разговор с Topsport.bg спортният редактор в местната държавна осведомителна агенция  - Джонатан.

„Наистина, тук се шуми доста около случая, защото е втори за Ашдод само в рамките на година. Миналото лято полски хулигани нападнаха отбора в хотела му", довери израелския колега.

„Треньорът Лахман е бил ударен от пластмасова бутилка, но нищо повече, други пострадали няма", сподели още той.

Джонатан остана изненадан, че основният лайтмотив в българските медии за инцидента е, че феновете са били провокирани от грубата игра на Ашдод.

„Значи публиката е нахлула на терена, след третия червен картон за Ашдод, заради грубата игра?", чуди се Джонатан.

Той остана и крайно изненадан, че мачът е бил предаван директно по телевизията.

„Тук настроенията са, че Ашдод са били нападнати, защото са еврейски отбор. Все пак, на хората им е ясно, че в агитката на всеки отбор има хулигани. И у нас, в Израел е така. Дори и тук хардкор-хулиганите са с крайно десни, националистически политически възгледи. Само че при нас мразят арабите", подчерта още нашият събеседник от Тел Авив.

„Мислите ли, че от ЦСКА трябва да си направят изводи след този инцидент", питаш риторично Джонатан и продължава:„Мненията тук са, че ако мачът е бил по-добре организиран, е нямало да се стигне до тези сцени".

Иначе Джонатан е пълен със суперлативи за българските футболисти.

„В Израел българските играчи са считани за по-добри и по-големи професионалисти от израелските. Този сезон в израелската лига няма нито един българин. А помня (Димитър) Телкийски и (Елин) Топузаков. Бяха великолепни играчи! Даже ще ви доверя, че аз съм от Апоел и за мен те бяха герои", връща се в недалечното минало Джонатан.

Доволен е да научи, че сега и двамата се занимават с треньорство. „Чакайте малко, нали Топузаков беше дори старши треньор в Левски", показа завидни знания той.

„През миналата година в Апоел Петах Тиква игра едно ваше момче - Даниел Димов - великолепен играч. Националният ви селекционер не мисли ли да го повика? Жалко че напусна", констатира още израелският колега.

Крайно разочарован е да научи, че Димов е отишъл в турската втора дивизия и ще рита за Денизли.