Лудогорец вече търси начин да се раздели със Сисиньо, пише в. "Тема спорт". Бразилският десен бек така и не успява да се аклиматизира и разградчани се опитват да му намерят купувач. Ако не успеят да го сторят, то предстои да разтрогнат контракта си с него. Причината е, че той е един от най-скъпоплатените играчи в състава, но Георги Дерменджиев няма никакво намерение да разчита на него.

През лятото Сисиньо бе считан за трансферен удар. 26-го-дишният футболист пристигна от бразилския гранд Сантос - с 87 шампионатни двубоя за този тим, а преди да премине в него, е носил екипа на Понте Прета. В Лудогорец обаче той тотално разочарова. Сисиньо изигра само 8 двубоя в А група.

Шанс обаче му даваше Бруно Рибейро. След това той рядко хващаше ръка при Едуард Ераносян, а Дерменджиев въобще не го включва в групата за мачовете. Интересното е, че през септември Сисиньо е изиграл само един шампионатен двубой - при 2:1 над Ботев Пд, а същото е и през октомври - срещу Левски (1:1). Това бе на 18 октомври. След това се появи на терена само в мача за купата срещу Локо ГО (0:1). След този двубой въобще не се е добирал до състава.

Подобна е и ситуацията с Джоди Лукоки. Бившето криле на Цволе не успява да разгърне потенциала си. Той е участвал в 11 мача в елита (бил е на игрището едва 259 минути), в които не е отбелязал гол. Нищо чудно през зимата Джоди отново да заиграе в холандски тим.