Испанският шампион Атлетико (Мадрид) възнамерява да направи истински трансферен удар по време на лятото. Диего Симеоне има сериозен интерес към сърдитата уругвайска звезда на ПСЖ-Единсон Кавани. Чоло иска на „Висенте Калдерон" отново да има именит голаджия от тази страна, след като публиката на „рохикобланкос" дълго време се радваше на страхотния Диего Форлан.

Надежда за това му дават непрестанните спекулации, че Ел Матадор не се чувства щастлив в Париж. Стрелецът е в обтегнати отношения с Лоран Блан, тъй като е пренебрегван за сметка на Златан Ибрахимович и трябва да играе на нетипична за него позиция. Съотборници в парижия гранд пък вече издадоха, че Кавани не говори почти с никой, прибирайки се вкъщи веднага след всяка тренировка.

Моментната му цена варира между 50-60 млн. евро, която е непосилна за Атлетико. Столичани обаче планират да се разделят с хърватина Марио Манджукич и да инвестират парите в закупуването на Кавани. Голяма отговорност по осъществяването на подобна сделка ще има бранителят Диего Годин, който ще трябва да убеди своя сънародник да акостира на „Висенте Калдерон".