Германското издание „Transfermarkt" направи сериозен анализ на „А" група вчера. Според тях, цената на новото попълнение на Лудогорец Джонатан Кафу е скочила с цели 300%. Преди да пристигне в Разград, той е бил оценяван на 1 млн. евро, а сега струва 3 млн. Както е известно, той бе привлечен от Лудогорец за 2,2 млн. евро, което е най скъпият входящ трансфер в историята на „А" група.

„Transfermarkt" отбелязва още, че парите от трансфера на Жуниор Кейшара в Шалке 04 са били доста бързо изхарчени от българския шампион. Специализираният сайт отбелязва, че цената на друг нов в Разград - Сисиньо, също е скочила - с 16,2% и вече е 3,2 млн. евро. Той се нарежда трети по стойност в цялата „А" група.

До момента на върха в Топ 20 беше вратарят Владислав Стоянов, оценен на 3,5 млн. евро. Според „Transfermarkt" обаче същата стойност вече има и Върджил Мисиджан. Тя се е увеличила с 16,7% или поточно с 500 000 евро.

Лудогорец притежава 16 от 20-те най-скъпи в българския елит. С най-голям срив е крилото на Литекс Диого Виана. Той е дошъл в Ловеч със стойност 2,2 млн. евро, а сега е оценяван на 1,7 млн.