Волейболният отбор на Диатек (Тренто) воден от българина Радостин Стойчев претърпя тежко поражение във финала за Купата на Италия от Модена Волей (Модена) с 0:3 (19:25, 22:25, 13:25). В състава на Тренто играе и разпределителят на националния ни отбор Георги Братоев. Мачът се игра  в пълната с близо 9500 зрители зала "Медиоланум Форум ди Асаджо" в Милано.

Така Модена защити трофея си от миналата година и спечели Купата на страната за 12-и път в своята история. Тогава на финала срещна отново Тренто, но го победи с 3:1. Това също така бе 4-и пореден финал между двата тима за последните 13 месеца, като Тренто успя да спечели единствено шампионската титла на Италия. За Тренто това е втори пореден и общо трети загубен финал за Купата на Италия.

Модена имаше пълно превъзходство в мача и поддържаше преднина и в трите гейма.

Най-резултатен за Модена стана Лука Ветори с 19 точки (2 блока и 63% ефективност в атака) и напълно закономерно бе избран за най-полезен играч (MVP) на мача. Ървин Нгапет пък добави 16 точки (1 блок, 1 ас, 78% ефективност в атака и 29% перфектно посрещане) за победата. От друга страна Митар Джурич завърши с едва 11 точки (1 блок и 43% ефективност в атака) за трентинци, а Георги Братоев се появи единствено в края на първия гейм на сервис.