Бившият президент на Калмикия - Кирсан Илюмжинов даде ексклузивно интервю за Topsport.bg!

Освен политически и икономически теми, шефът на световния шахмат засегна пред медията ни и редица спортни акценти, касаещи световния, европейски и български футбол.

Илюмжинов разкри първо пред Topsport.bg, че действително ще се кандидатира за президент на ФИФА на следващия изборен конгрес на Световната футболна централа, даде подробности около предстоящия Турнир на претендентите в Москва, който ще излъчи поредния опонент на Магнус Карлсен за световната шахматна титла, а сподели мнението си и за всемогъщия български майстор на карираната дъска - Веселин Топалов.

На въпрос дали би проявил интерес към инвестиране в българския футбол, по-конкретно в загубилия професионалния си статут гранд ЦСКА, Илюмжинов отговори по следния начин:

"При всички положения преди да се заема с една толкова сериозна тема и с един от най-уважаваните ви и успешни клубове, ще трябва да се запозная със ситуацията, в която той се намира в момента.

Разбирате, че няма как просто да осъществя подобен ход. Необходимо е цялостно проучване на статуквото, преди да бъдат взети каквито и да било решения.

Да ви отговоря сега, на момента дали има шанс да помогна на ЦСКА? Може би. Имам добри намерения и впечатления от страната ви.

Нека ме потърсят от въпросния клуб, а в същото време и да се информирам максимално добре за случващото се с него, а след това да се говори по същество и с повече конкретика", сподели Илюмжинов.