Станислав Стоянов и младежкият национален защитник Александър Александров (на снимката) са с контузии и поради тази причина не са играли в първата контролна среща на Черно море от зимния подготвителен лагер в турския курорт Белек, загубена от казахстанския Тобол с 1:2.

"Станислав има проблеми с капачката на коляното. Сашо също чувства болки там. Травмите обаче не са сериозни и двамата скоро ще подновят пълноценни тренировки", коментира старши треньорът на "моряците" Никола Спасов.

Днес варненци тренираха два пъти, а утре също им предстоят две занимания. "Условията за тренировки и възстановяване са супер. Времето също е хубаво. Вярвам, че ще свършим работата, която сме запланували", заяви Никола Спасов.

Черно море се намира в един хотел с Локо (Пд), като бразилските групи от двата тима бързо намериха общ език. Даксон, Моралес и Том от Локомотив, както и Да Силва и Периш от варненския отбор станаха неразделни още в първия ден от лагера в турския курорт.

Френският халф Александре Фруто вече се присъедини към Черно море. За последно 24-годишният футболист е носил екипа на третодивизионния английски Брайтън. Преди това той е ритал за Метц и Шатору. Французинът ще бъде тестван в контролите с Рух Хожов в четвъртък, Луч Енергия(9 февруари) и БАТЕ Борисов (12 февруари).