Трима привърженици на Берое са приети в Бургаската многопрофилна болница с контузни рани и охлузвания след сблъсъци с бургаски запалянковци преди мача от "А" група между Черноморец и Берое вчера, съобщиха от Травматологията за БТА.

Старозагорската група е била пресрещната в района научилище "Братя Миладинови", в близост до Автогара Запад. Те са били нападнати от привърженици на двата бургаски отбора Черноморец и Нафтекс, които са действали заедно.

По-късно през деня пък органите на реда са предотвратили друг бой в района на Централна гара-Бургас, като са осигурили безпроблемното преминаване на гостите край хотел Приморец до стадион "Лазур".

Запалянковците на Берое не са на особена почит в Бургас, след като откраднаха знамена и на двата бургаски отбора при минали гостувания на агитките там.

Eто и прессъобщението на МВР - Бургас:

Футболни фенове на Черноморец и Берое (Стара Загора) се биха в бургаско кафене, съобщиха от пресцентъра на ОДП - Бургас. Сигналът за възникнало сбиване е получен около 12.00 ч. вчера във Второ РПУ Бургас. Установено е, че в кафе "Розмари", разположено в комплекс "Братя Миладинови" след скандал са се сбили фенове на двата футболни клубове.

При сбиването е пострадал 21-годишният И.Д. от Стара Загора, който е с контузна рана на главата. Прегледан е от екип на Центъра за спешна медицинска помощ и освободен. Констатирано е, че освен него в инцидента са участвали 24-годишният М.Т., 26-годишният Е.И. и 21-годишният М.И., и тримата от Стара Загора.

Специално за "Топспорт" гледната точка за сблъсъка изложиха и феновете на Нафтекс. Според тях привържениците на Берое демонстративно седнали в кафенето, където се събират бургаските ултраси. Само по себе си това действие предизвикнало напрежение, което ескалирало до сбиване. "Смачкахме ги за нула време. Оттам нататък, те най-добре знаят кой е стигнал до болница и кой не", заявиха феновете на "Нафтата".