Пловдивският Ботев продължава с неубедителните си игри в Източна "Б" група. "Канарчетата" паднаха с 1:2 от Любимец в дерби-мача от последния есенен кръг.

Гостите от Пловдив откриха резултата в 21-ата минута чрез Петър Атанасов, който завърши отблизо добра атака на Александров и Светльо Петров. Бившият съотборник на стрелеца в Локо (Пд) и Брестник - Игнат Дишлиев, изравни в 57-ата с глава, след като "канарчетата" заспаха при изпълнение на корнер.

Малко преди това Николай Манчев пък нацели страничния стълб на противника. Капитанът на Ботев сгреши фатално в 62-ата минута. Манчев получи топката с лице към своята врата, но при опита да тръгне в атака подари кълбото на Николай Павлов.

Възпитаникът на Ботев 2002 (Пд), играл още за Локо (Сф), Спартак (Пд) и Брестник, нахлу необезпокояван в пеналта за да изведе Любимец - 2:1. До края на мача пловдивчани се разминаха с по-голяма загуба, след поредица от суетни на "жълто-черната" отбрана.

В последните минути дори Амбарцумян се изнесе за да вкарва, но след корнер в полза на тима му можеше да види топката за трети път в мрежата си.

 

Резултати Източна "Б" група:

Несебър - Добруджа 0:1

Доростол - Спартак (Вн) 0:1

Любимец - Ботев (Пд) 2:1

Утре, 14.30 ч.:

Черноморец (Поморие) - Етър (Н. Йорданов), Нефтохимик - Сливен (Цв. Кръстев).