Отборът на Наполи победи Спарта (Прага) 3:1 в мач от група I на Лига Европа и взе глътка въздух след неуспешното начало на сезона.

Двубоят не тръгна добре за небесносините, които се оказаха догонващи в резултата, но обърнаха чрез Игуаин от дузпа и две попадения на Мертенс.

Наполи наложи домакински натиск в началото, но стигна само до два далечни шута на Мертенс. В 13-ата минута настъпи разбъркване пред вратата на Наполи и Енрике едва не засече в собствената си врата едно ниско центриране на Крейчи отляво. При последвалия корнер бекът на Спарта Намойнесу не успя да ритне топката и тя стигна до дъгата на наказателното поле, откъдето Хушбауер майсторски я прати в гредата и оттам в мрежата – 0:1.

Домакините обаче не се предадоха и стигнаха до изравняване. В 22-ата минута Мертенс изпълни бързо един фаул и Игуаин изведе Хамшик. Словакът уцели напречната греда на Спарта, но топката се върна към Кайехон, в чиито крака се хвърли Намойнесу. Зимбабвиецът обаче спря шута на крилото на Наполи с ръка и бе свирена дузпа. Зад топката застана Игуаин и за разлика от неделния двубой с Киево, този път не сбърка – 1:1.

Италианците излязоха напред скоро след началото на втората част. Игуаин тръгна отдясно, подмина двама защитници на Спарта и поднесе топката на Мертенс в малкия пеналт. Белгиецът не сбърка отблизо – 2:1.

Отново Мертенс в 81-ата минута сложи точка на спора.