Нападателят на Левски - Валери Божинов може да премине в Уест Хем Юнайтед, съобщава "Дарик". Таранът на „сините" замина за Лондон, където му предстоят медицински и физически тестове. При положение, че Сам Алърдайс одобри българина, то Валери Божинов ще смени своята клубна принадлежност.

Ако сделката стане факт, Уест Хем ще е вторият английски тим за Божинов след Манчестър Сити. Преди години Валери подписа с „гражданите", които бяха водени от Свен Горан Ериксон. Шведът започна да налага българина още от началото, но в дербито с Манчестър Юнайтед футболистът скъса кръстни връзки на коляното и не игра близо девет месеца. По-късно Божинов се възстанови, но на загрявката преди първия мач от следващия сезон срещу Астън Вила, скъса ахилес и отсъства дълго време от игрищата.

Кариерата на Божинов продължи в Парма, Спортинг, Верона, Виченца и Левски. Сега нападателят има втори шанс да пробие в Англия. Според запознати Левски ще прибере известна сума от тази сделка, която е приблизително 200 000 евро, защото Валери Божинов има откупваща клауза в договора със „сините". Таранът продължи контракта си с Левски.

Ръководството на Левски е проявило разбиране и Божинов замина още в неделя за Лондон. Той е в компанията на мениджър, който съдейства за осъществяването на трансфера. Развитие ще има в следващите дни, а самият Валери е ентусиазиран от възможността да играе в едно от най-силните първенства в света.