Станимир Стоилов бе изключително недоволен от  събитията, които доведоха до прекратяването на пловдивското дерби между Локомотив и Ботев. Наставникът на „канарите" сподели, че простотията в нашата държава вече е минала всякакви граници и всички фенове ще бъдат лишени от възможността да наблюдават едно истинско дерби. Мъри напълно подкрепи и решението на главния арбитър Георги Кабаков за прекратяването на този мач.

На празника Великден това беше една доста неприятна сцена. Трябва винаги футболът да възтържествува и да има позитивизъм. Съдията прекрати мача поради опасност от нараняване на футболист. Не беше нормална обстановка да се играе този мач. Лично аз пдокрепям решението на главния съдия. Извикаха ни мен и Сашо Станков, за да ни кажат финалното си решение. Феновете на Локо бяха решили този мач да не продължи".

„Състоянието на Лукин е добро. Простотията в държавата е голяма и затова достигаме до такива неща. Щеше да бъде интересен мач. Футболистите и съдията се държаха коректно, но за съжаление България няма да гледа хубаво дерби. Бях готов да извадя отбора след това, което се случваше на терена. Аз съм длъжен да пазя здравето на моите футболисти.

„В крайна сметка футболистите ми са достатъчно добре подготвени да играят в цикъл сряда-събота. Обичам моите футболисти да играят под напрежение. По-важно е футболът, винаги съм търсел играта, емоцията, а това са неприятни неща, които по никакъв случай не трябва да се повтарят".

„Помня като футболист прекратиха един мач с мое участие Миньор-Левски, като треньор на Левски пък имахме проблеми в мача със Сиони за Купата на УЕФА. Глупостта в държавата ни мина всякакви граници".