Доминика Цибулкова постигна втора победа в груповата фаза на Турнира на шампионките в София, след като се наложи над Карла Суарес Наваро със 7:5, 6:4 в третия мач от програмата за сряда.

Вчера словашката тенисистка се наложи над първата ни ракета Цветана Пиронкова с 6:3, 7:6(6). По този начин тя се доближи до класиране на 1/2-финалите на надпреварата.

Срещата започна изключително динамично и след два бързи пробива словашката тенисистка поведе с 5:0 само за 20 минути. Когато обаче изглеждаше, че ще спечели сета без никакви затруднения, испанката показа най-силните си страни. Тя намали след свой сервис на 5:1, след което направи пробив на нула и резултатът стана 5:2. Тогава се изигра и най-дългият гейм в мача. В него Цибулкова на четири пъти стигаше до сетбол, но пропусна шансовете си и макар и трудно, Суарес Наваро спечели подаването си.

Още в следващия гейм словачката отново имаше точка за спечелване на сета, до която стигна след намесата на системата "ястребово око". Тя обаче загуби разиграването, както и следващите две и така испанката върна и втория пробив, а веднага след това изравни и резултата - 5:5. 12-ата в света спря лошата серия от пет поредни загубени гейма и поведе с 6:5, а при следващото подаване на опонентката й стигна още на два пъти до сетбол, като при втория най-накрая успя да сложи точка на първата част.

Вторият сет отново започна с натиск на Цибулкова, която направи ранен пробив и поведе с 2:0. Но още в следващия гейм тя се пропука и 18-ата в света намали. При 2:1 финалистката от Australian Open стигна до брейкпойнт, но Суарес Наваро не сгреши и спаси подаването си. Двете тенисистки печелеха следващите си сервиси с лекота до 4:4, когато испанката за първи път от началото на мача получи шанса да поведе в резултата, при това с пробив, но изпрати топката в аут, а малко след това Цибулкова я притисна и взе гейма за 5:4.

В следващия гейм Доминика успя да поведе с 40:30 и да стигне до мачбол, но при разиграването изпрати топката в мрежата. Все пак тя получи втора възможност да спечели срещата и този път не сгреши.