Нападателят на Манчестър Юн Димитър Бербатов е на път да се върне в бившия си отбор Тотнъм, твърди football.co.uk. Според информацията има 2 варианта за сделката. Първият е българинът, който се провали на "Олд Трафорд", да бъде откупен за 20 млн. паунда (24,3 млн. евро), колкото му искат Червените дяволи. Вторият вариант е да се озове на "Уайт Харт Лейн" като разменна монета по сделка за хърватския халф Лука Модрич.

Шпорите са нарочили за продажба своя №9 Роман Павлюченко и му търсят качествен заместник, който да се пусне в Шампионската лига наесен. Напускането на руснака по посока Стоук С, който дава 11 млн. паунда, или Локомотив М е сигурно 90%. Бербатов е най-желаният вариант за негов заместник заради факта, че направи два фантастични сезона (2006/08) в Северен Лондон. Не трябва да се забравя, че Тотнъм прибра 30 млн. паунда за българина преди по-малко от 2 г. и сега с удоволствие ще си го вземе по-евтино, на промоция.

Опцията размяна Модрич - Бербатов плюс доплащане от страна на Червените дяволи, също не е за изключване. Сър Алекс Фъргюсън е готов на всичко, за да подсили халфовата линия с хърватина. Той вече е предложил на Шпорите да си изберат измежду трима играчи (Карик, Андерсон и Кушчак) по сделката за оценявания на 25 млн. паунда Модрич. Като нищо обаче от Тотнъм могат да изберат Бербатов.