Отборите на Пирин (Гоце Делчев) и Манастирище 2000 от едноименното врачанско село са последните два отбора, които попълват основната схема в турнира за Купата на България. Те спечелиха пресяванията съответно в Югозападната и в Северозападната зона и добиха право да премерят сили с професионални отбори.

На Югозапад изваденият от професионалния футбол Пирин (ГД) разгроми с 6:2 Витоша (Бистрица) и на 24-и септември от 16.00 часа е домакин на Добруджа 1919. Четири гола вкара Благой Пасков, по един добавиха Мариян Ловков и Борис Боянчев. В момента гоцеделчевци са на 3-о място в Югозападната В група, но амбициите им са още през този сезон да се върнат в Б група.

На Северозапад блесна 40-годишният плеймейкър Илия Илиев, който е познат на публиката от мачовете си за Славия, Литекс, Септември и последно Ботев (Враца). Техничарят от столичния квартал Красна поляна вкара и двата гола за Манастирище 2000 при успеха над Бдин 1923 (Видин) с 2:0.

Илиев се разписа в 38-ата и в 67-ата минута на терена в село Рогозен. Също на 24-и септември от 16.00 часа Манастирище 2000 приема Локомотив (Горна Оряховица), като все още не се знае дали стадионът в селото ще бъде възстановен от наводненията.