Франческа Скиавоне е новият шампион на "Ролан Гарос" в схемата при жените. На финала на надпреварата италианката победи с 6-4 7-6 (2) Саманта Стосър и записа най-големия успех в кариерата си. Скиавоне изигра поредния си спектакъл на червените кортове във френската столица и не остави шанс на Стосър.

Първият сет на мача се реши само с един пробив, осъществи го Франческа в 9-ия гейм, повеждайки резултата с 5:4. След това италианката нямаше никакви проблеми при собствен сервис да затвори сета.

Втората част започна с по-агресивна игра на Стосър, която след пробив поведе в резултата с 4:1 гейма. В този момент по всичко личеше, че австралийката ще спечели лесно сета и ще изравни резултата.

Нищо подобно. Скиавоне показа страхотен тенис, безпроблемно върна пробива и изравни резултата - 4:4. В крайна сметка двете докараха нещата до тайбрек, където Скиавоне нямаше конкуренция - 7:2 точки и титла.

"Винаги съм гледала финалите на "Ролан Гарос" и наблюдавам какво казват големите шампиони. Чувствам се невероятно и благодаря на всички. Поздравявам Сам, тя е страхотен човек и спортист. Заслужава да бъде тук и догодина, защото е млада и може да го направи", каза след мача щастливата шампионка.