Над 20 треньори с известни имена в българския футбол се предлагали да водят новия член на "Б" група Созопол, довери заемащият длъжността Румен Димов, който изпълнява функциите и на изпълнителен директор.

„Обаждаха се и поне три пъти повече футболисти. Ние обаче си имаме собствена стратегия и привличаме попълнения, които пасват на стила ни и могат да ни свършат работа", посочи Димов пред "Черноморски фар".

Човекът-оркестър в Созопол се водеше миналия сезон на щат като главен мениджър. Той имаше намерение, ако отборът успее да се изкачи в „Б" група, да остане само изпълнителен директор и да назначи друг старши треньор, но впоследствие се отказа, за да продължи да дирижира всичко в клуба.

Созополии за пръв път в историята на местния футбол ще играят на професионално ниво. През лятото в отбора бяха привлечени 11 нови футболисти.

На старта на първенството в "Б" група "небесносините" гостуват тази събота в Мездра на местния Локомотив, който също е новак, но не абсолютен, тъй като имаше присъствие дори и в "А" група.