Буря клати Левски и след общото събрание в сряда и разминаването с Димитър Димитров за треньорския пост, пише "Труд".

Херо се постара да си „измие ръцете" на пресконференция, на която атакува спортния директор Георги Иванов. И обяви, че подмолно не е бил искан на „Герена", затова отказал.

Успоредно из интернет върлува известната отдавна информация, че новият член на Надзорния съвет на клуба Минко Герджиков е бил разузнавач.

„Това е твърде стара новина - коментира той за „Труд". - Трябва ли да обяснявам, че съм работил в посолство? И има ли глупак, който да смята, че посолствата се занимават с друго, освен със събиране на информация?

Приех да вляза в Надзорния съвет с цел да помогна първо за укрепването на финансите и второ - за организацията на финансите. За да се въведе работещ корпоративен модел. Няма голям отбор с малък бюджет. Няма голям отбор без официална трибуна.

Сега ставам жертва на атака, провокирана от хора, които искат да завземат Левски, без да се показват. Причината? Да се постави Левски в трудно положение. Защото аз мога да помогна. Влязох в Столична община при 380 милиона лева бюджет, излязох при 1,3 милиарда".

Из „Герена" се говори за планове за сътрудничество с банковия сектор, за което Герджиков би могъл да бъде твърде полезен и дори - коз. Заместник-министърът на търговията в кабинета на Стефан Софиянски и бивш заместник кмет на София сега е в Съвета на директорите на „Пиреос банк".