Италианските медии публикуваха новината, че Фернандо Алонсо се забил в стената при третия завой на пистата „Каталуня“ по време на втория предсезонен тест във Формула 1 заради електрически удар.

Макар че неговият тим прави всичко възможно да запази в тайна причината за инцидента, 33-годишният Алонсо признал пред свои близки приятели, че е усетил „огромен шок в гръбначния си стълб“, преди да загуби контрол над колата си. Въпреки че той изрично не е говорил за електрически удар, е повече от ясно, че катастрофата не се дължи на обикновена причина.

Според бившия пилот от Формула 1 Фабрицио Барбаца инцидентът всъщност е бил доста тежък. „Фернандо е бил ударен от 600 вата, което може да доведе до сериозни последици. Това причинява трудности във фокусираните и временен блокаж на вените“, каза италианецът.

Подобна версия ни предлага Рене Арно, също някогашен участник в кралските гонки със 7 победи зад гърба си. „Препоръките, които лекарите отправиха към Алонсо, не ме изненадват. Аз съм убеден, че той е изпитал някакъв физически проблем преди сблъсъка. Карал съм във Формула 1 и знам за какво говоря“, настоя белгиецът.

„Самият удар беше по-скоро плъзгане по стената, затова не може да обясни пораженията по Алонсо. Наистина вярвам, че той се е почувствал зле зад волана. Това, че е имало силен вятър, е просто удобно обстоятелство, което да се ползва като оправдание“, добави Арно.