Воденият от Станимир Стоилов отбор на Астана направи решителна крачка към спечелване на шампионската титла на страната. В пряк сблъсък за трофея, Астана буквално унищожи своя пряк конкурент за титлата Кайрат Алмати с внушителното 5:1. По този начин тимът на Стоилов се изкачи на първо място с 1 точка пред Кайрат, но и мач по-малко. До края на сезона остават още 3 кръга.

Мачът не започна добре за Астана, тъй като още в 5-а минута гостите от Алмари откриха чрез Исаел.

Началото на триумфа обаче даде колумбиецът Роджър Каняс, който в самия край на първото полувреме нанесе истински удар с два гола в 44-ата и 45-ата минути.

Кайрат явно не успя да се съвземе на почивката и само 2 минути след подновяването на играта Танар Нузербайев вкара трети гол. Точка на спора сложи ганаецът Патрик Твумаси, който реализира две попадения в края на срещата. В 87-ата минута на терена се появи и българският нападател на тима Атанас Курдов.

Така тимът на бившия наставник на Левски, Литекс и националния отбор вече има 36 точки спрямо 35 за Кайрат, а мачът по-малко, който имат, им дава допълнителна увереност в борбата за титлата.