Двама представители на Топ 30 на АТР ранглистата обявиха, че няма да могат да участват на US Open. Това са Николас Алмагро и Александър Долгополов, а причината е една и съща - травма в коляното.

"Контузих коляното си по време на турнира в Хамбург и най-вероятно ще трябва да се подложа на операция. Очакванията са да не играя в рамките на 4-6 седмици. Разочарован съм, тъй като няма да мога да участвам на страхотния турнир в Умаг, на турнирите от US Open сериите, а и в плейофа от купа Дейвис", каза по този повод украинецът.

"Днес започва тежкият път по възстановяването. Търпение и много труд ще са моите приятели в следващите седмици", бе коментарът на Алмагро, който още вчера сподели в Twitter и снимки от медицинските интервенции.

Друг представител на Топ 30 - Томи Хаас наскоро обяви, че също му предстои операция и по всяка вероятност ще пропусне остатъка от сезона, а Хуан Мартин Дел Потро все още не е направил официално изявление по темата, но вероятността да го видим на US Open не е особено голяма.