Севиля си осигури добра преднина срещу Валенсия в испанското дерби от полуфиналите на Лига Европа. Андалусийците победиха с 2:0, но на пропуснаха да решат крайния изход на полуфинала. Така севилци остават фаворит за класиране на финала, но интригата със сигурност няма да липсва в реванша на „Местая".

Логично, „Лос Че"започнаха по предпазливо на „Рамон Санчес Писхуан" и заложиха на контри. Домакините пък разчитаха на по-агресивни действия в предни позиции, които в крайна сметка им донесоха успех. Първият гол падна в 33-ата минута, като голяма"заслуга" за него имаше и лайнсменът, който на два пъти не видя засади на голмайстора Мбиа.

Карисо центрира от фаул, като още тук Мбиа бе зад последния в отбраната. След това негов съотборник продължи към него с глава и отново играчът на Севиля бе в засада. Той първоначално дори не успя да си спре топката,к но след това показа прекрасна импровизация, след като прати топката с гръб и пета във вратата.

Секунди по-късно севилци усвоиха. Витоло напредна отляво и пусна към Карлос Бака, който си пое добре и с хубав шут удвои аванса на своя тим.

Секунди преди почивката Фацио дори можеше да направи резултата класически, но Гуаита успя да спаси. Малко след почивката пак Фацио надскочи всички в пеналта и отново само намесата на вратаря му попречи да се разпише.

Постепенно Валенсия се отърси от шока и на свой ред взе да поглежда по-смело към вратата на Севиля. Първо Варгас пропусна да се възползва от една лошо изчистена топка в 65-ата мин, като ударът му мина на сантиметри от гредата.

В края „прилепите" натиснаха сериозно и пропиляха няколко добри шанса за гол. В 87-ата мин. Бето спаси страхотен удар на Жонас, а секунди по-късно удар на Варгас пък срещна гредата.

СЕВИЛЯ - ВАЛЕНСИЯ 2:0

1:0 Мбиа (33')

2:0 Бака (36')

СЕВИЛЯ: Бето, Фацио, Фернандо Наваро, Фигейраш, Даниел Карисо, Пареха, Мбиа, Ракитич, Витоло, Бака, Рейес.

ВАЛЕНСИЯ: Висенте Гуайта, Перейра, Матийо, Фегули, Бернат, Фуего, Парехо, Картабиа, Кейта, Алкасер, Варгас.