Не разбирам реакцията на Любослав Пенев след отстраняването му от поста треньор на националния отбор, заяви пред Радио „Фокус”-Сливен вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

„Не бих си позволил да коментирам личностните качества на Пенев. Но явно, с приятели като моите, врагове не ми трябват. Стана ясно, че ние, неговите съотборници сме му били приятели, а той на нас - не”, заяви Лечков.

Според вицепрезидента на БФС, реакцията на Пенев и медийните му изказвания са били пресилени и не особено коректни. „Отстраняването на Пенев не означава, че не го харесваме като човек. Става въпрос за футбол и за треньорска работа. Ако успееш да накараш отбора да играе, ако печелиш – оставаш. Ако не, си отиваш. А българския национален отбол губеше,” заяви Лечков и допълни, че това е единственото, заради което Пенев е бил отстранен.

„Световната практика е такава. Там даже условията са по – жестоки. Треньори – звезди са си тръгвали, защото са губили по три мача. И никой не се сърди. Няма и право, треньор се наема, за да печели. Ако не печели, следва раздяла, изплаща се обезщетение, ако е предвидено такова. Няма място за сръдни, нито за коментари на личности. Още повече за коментари, този е такъв, а онзи онакъв. Не е достойно”, коментира Йордан Лечков.