В неделя предстои дерби в Бургас между Черноморец и Левски. Старши треньорът на „акулите" Димитър Димитров-Херо говори пред Topsport.bg за предстоящия мач и за състоянието на националния отбор, на който също бе наставник преди време.

„Когато водя даден отбор и наближава мач с Левски, винаги се пее една и съща песен. Веднага се припомня, че съм бил заклет левскар и срещу Левски не надъхвам отбора, както срещу ЦСКА. Аз отдавна съм надживял всякакви клубни пристрастия. А има и факти. Който е бил Левски колкото мен, да ми се обади", бяха първите думи на старши треньора на Черноморец.

„Явно трябва да припомням на разни хора как с Нефтохимик съм побеждавал Левски в София с 2:1 и 3:2, а в Бургас имам запомняща се серия с 5:1, 4:1 и 3:0. Що се отнася до Черноморец, за последно победих „сините" с 2:1 когато треньор им беше Мъри, а друг мач, в който се смяташе, че Левски ще бие лесно и водеше с 2:0. завърши 2:2", припомни Димитров.

„ Разбира се, че и сега няма да изневеря на себе си и ще се надигравам с Левски за победа. Изобщо не смятам, че този мач трябва да го приемем спокойно след като „сините" загубиха ключови срещи във Варна от Черно море с 1:3 и в Разград от Лудогорец с 1:2. Ето, сега чувам, че Гонзо искал да връща Грийн в халфовата линия и да пуска Тодор Христов титуляр. Аз също имам виждане как да проведа този мач", споделя Херо.

„Смешно ми е да говоря за цели, защото тогава Черноморец трябва да се нареди някъде около десетото място. До девето всичко е заето от отбори с „цели". За мен е важно да изградя отбор, който играе добър футбол. Имам нужда от играчи на няколко позиции, за да мога наистина да изградя един стабилен състав, и тогава да гоним истински цели. Ще търсим тези нови футболисти през зимата. Сега трябва да събираме точки, за да имаме основание през пролетния сезон да гоним реални цели", добави Димитров.

„Не бих се върнал като треньор на националния отбор. Имам мнение кой да бъде селекционер на отбора, но не искам да говоря точно сега. В момента всеки изказва своето виждане и не желая да се смесвам с други мнения. Само ще кажа, че доста треньори със солидни имена се изредиха на този пост. Мина и чужденец в лицето на Лотар Матеус. Видя се нагледно, че вина имат не само треньорите за неубедителните игри", коментира Димитър Димитров.