Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров разкри жестоката истина за състоянието на клуба. Той призна на специална пресконференция днес, че дълговете на "армейците" откатко бе сменена собствеността през юли досега, са намалени, но пак са много - около 15-16 милиона лева.

"В момента задълженията по баланс са между 15 и 16 милиона. В края на седмицата или началото на другата това ще излезе официално. В момента към клуба има 45 вътрешни дела, като почти всички са онаследени. Останалата част са на служители, на които не са им изплатени заплатите през годината - от януари до юли", каза Тодоров.

"Тази пресконференция бе належаща поради кампанията, която се усили към клуба в последните дни. Тя дойде от няколко посоки, както от бивши служители на ЦСКА, така и от някои медии, които по една ли друга причина гонят свои интереси. Това не им прави чест", добави той.

"Естествено, че ЦСКА се нуждае от пари. Бившият юристконсулт Радостин Василев го каза в една медия, но това не е новина. Въпреки всичко, въпреки ударите, ние държим нещата в относителен контрол. Василев някой го използва за атаки срещу ЦСКА. Не може той да принуждава бившите служители да започнат дела срещу ЦСКА и той да ги представлява. Това е недостойно. Той си вадил хляба от този клуб. Ще ви разясним и каква е била работата на тези хора", каза още Тодоров.

"В момента събираме доказателствен материал за едни безобразия и за едни източвания на клуба от тези хора и съвсем скоро ще ги предоставим. Да не говорим, че една голяма част от документацията по делата, които водим липсват. Молим съда да ни предостави документи, за да водим дела. От ден на ден се убеждавам, че добре постъпих, че освободих Радослав Василев. Аз го назначих още, докато беше студент, дадох му пътя, а той говори глупости. И с негова участие клубът е доведен до закриване. Единственият договор, който имаме с "ЦСКА завинаги", това е за направата на игрищата - казвам това, за да спра всички спекулации в тази насока. Многократно съм говорил с Александър Чакмаков, той сам ми е казвал, че сдружението няма финансовата възможност да издържа клуба. Не е лесно да се издържа ЦСКА. Видяхте и Гриша Ганчев и други изразиха желание да поемат клуба, но само толкова", коментира още тежката ситуация на ЦСКА изпълнителният директор на "червените".