Бразилски полузащитник на Металист Харков е в шок, след като е получил повиквателна за...украинската армия. Причината за това е, че от 2011 г. Едмар има украинско гражданство. Три години по-рано той се жени за украинка, като дори взема фамилното име Галовский. Отогава името му звучи така: Едмар Галовский де Ласерда. Той има 9 мача за украинския национален отбор, в които е вкарал един гол.

Повиквателната да се яви в казармата обаче му е дошла като гръм от ясно небе, признава Едмар. „Много се изненадах, не съм го очаквал. Когато получих призовката, даже не знаех какво да правя. Обърнах се към клуба, а от там ми казаха да донеса документа и ще решат какво да правим. Шефовете в Металист движат нещата, аз продължавам да тренирам. Не знам, може и някои мои украински съотборници от Металист да са получили такива повиквателни, но мен никой не ме е предупреждавал за такава възможност.“

Едмар призна още, че неговата съпруга много се е изплашила, предвид неспокойната ситуация, в която се намира Украйна.

„Ако наистина ми се наложи да отида в армията, не знам какво ще правя. Единственото, което умея да правя, е да играя футбол“, казва стресираният играч.