Бившият прези­дент на Левски То­мас Лафчис призна в навечерието на вечното дерби, че и той като Ивайло Петев е бил като дете от ЦСКА.

"Публиката дълго помни тези мачо­ве, особено когато биват записвани и големи резултати. Децата, се влияят адски много от те­зи неща. В опреде­лени периоди от време всички деца са фенове на Левски или ЦСКА. Това е важно за заря­да на тоВа дерби. Най-силно се е запазила в съзнанието ми ед­на победа с 2:1. Тогава едно момиче дойде да ми се кара. Не я познах, а после се оказа, че е жената на Спас Джевизов.

Този мач винаги е нещо раз­лично. Интересно, че преди ги нямаше чак в такава степен проблемите между агитките. Тогава привържениците знае ха, че това все пак не е война. Напоследък обаче наблюдава­ме много неприятно явление, което допълнително се наже­жава от медиите. Стига се до опасни ситуации, заради които дори вече родителите не пращат децата си на ста­диона. Дано този път дерби­то е различно, поне на трибу­ните. Да, като дете наисти­на бях фен на ЦСКА.

Но това не ми е пречело, всеки път ги биехме с по 3-4 гола. После се осъзнах и станах фен на Левс­ки. Бях от ЦСКА, защото то­гава беше такава ситуация­та. След това нещата се про­мениха", посочи той.

"Всеки ден се вижда, че стабилност и в ЦСКА ня­ма. Ако не е Стойчо Младе­нов, нещата там можеха да се сринат отдавна. В Левски трябва да има треньор, на ко­гото да се даде време. Трябва специалист, който не само е на голяма заплата, но и рабо­ти на ниво. Резултатите за момента не са задоволител­ни. На отбора трябват спо­койствие и един изявен лидер, това е истината", завърши Лафчис.