Манчестър Сити е готов да даде седмична заплата от 120 000 паунда на българския нападател Димитър Бербатов, твърди "Сън". Тимът на Свен Горан Ериксон се включи в борбата за привличането на Бербатов от Тотнъм, а на "Ийстландс" са оптимисти, че ще могат да се преборят за подписа на 26-годишния голаджия в конкуренцията на Челси и градския съперник Манчестър Юнайтед.

Ако сделката се осъществи, то в Сити ще се оформи уникално българско атакуващо трио, в лицето на националите Бербатов, Мартин Петров и Валери Божинов.

Според информацията на "Сън" Марто дори се е срещнал с добрия си приятел Бербатов и му е казал, че клубът е готов да задоволи всичките му финансови изисквания, ако реши да премине на "Ийстландс".

"Собственикът Таксин Шинаватра иска да направи Манчестър Сити най-добрият отбор в Англия, а след това и в Европа. Неговата цел е световна доминация", заяви за "Сън" източник от клуба.

Тотнъм оценява Бербатов на 35 милиона паунда. Интерес към него в момента проявяват освен от Англия (Манчестър Юнайтед и Челси), но и италианските Милан, Интер и Ювентус, а последен се включи и испанският гранд Реал (Мадрид).