Бившият национален се­лекционер Иван Вуцов вярва, че мачът с Ита­лия може да даде старт на новото начало за трикольорите. Според него в момен­та Скуадра адзура бележи възход при Антонио Конте, но липсата на опитна фигу­ра като Андреа Пирло може да окаже значение в София.

"Не е нужно да се изхвър­ляме в една или друга край­ност. Трябва да изчакаме, преди да говорим, нека мине мачът, пък след това, като знаем какво сме свършили, да кажем какво и накъде. Гледам, че в италианския отбор има кадрови проме­ни. Липсва човек като Ан­дреа Пирло, който макар и на години продължава да държи много високо ниво. Маркизио се е контузил в последния момент. Освен тях има и още няколко чове­ка, които не са повикани, поне за мен изненадващо.

Отсъствието на Пирло не­минуемо ще ни помогне да победим. За целта трябва да се организираме и да се вложим максимално. В никак­ъв случай не сме по-добрият отбор, абсурд е да го кажем, но с много амбиция, отговорност и отдаденост мо­жем да постигнем успех. Вижда се, че откакто Кон­те им е треньор, те вър­вят напред, но още им лип­сва нещо. Дано това нещо е ново начало за нашия тим", каза Иван Вуцов пред "Тема Спорт".

Иван Вуцов смята, че за­сега трикольорите не мо­гат, а и не трябва да отпи­сват цикъла, макар шансове­те за класиране да са минимални. "Трябва да видим как ще завършат мачовете сега. Ако Норвегия падне, а ние вземем нещо, може да се върнем в играта за третото място. Трудно е, но трябва да сме оптимисти, имаме и директен мач. Възможността е минимална, но нямаме какво да губим", каза бив­шият шеф в БФС.