Ботев е напът да се сдобие с нов финансов благодетел. Става дума за собственика на частната футболна школа ДИТ и третодивизионния Септември (Сф) - Румен Чандъров, твърди "7 дни спорт".

Източници на вестника разкриват, че от повече от месец са налице сериозни индикации за подобно развитие. В момента текат преговори между Чандъров и ръководството на Ботев в тази насока, като скоро ще стане ясен резултатът от тях. Тогава ще стане ясно дали бизнесменът ще придобие мажоритарният дял от акциите на клуба или ще държи определен процент.

Румен Чандъров развива бизнес в най-различни сфери, предимно хотелиерство. По отношение на футболните си проекти евентуалният бъдещ благодетел на "канарчетата" работи доста успешно. Той успя набързо да превърне създадената от него школа ДИТ в най-прогресиращата академия у нас.

Нейни представители са неизменна част от различните ни юношески национални гарнитури, включително и участници на Европейското първенство за юноши до 17 години, което се проведе у нас.

Преди повече от месец бизнесменът купи Септември (София), като школата на третодивизионния клуб се сля с ДИТ. На "Коматево" искат да развият политика на налагане на собствени кадри, а Чандъров е повече от вещ в прилагането на такава и ще може да я доразвие.