Ивайло Петев разкри мотивите си да откаже да застане начело на Левски. Както е известно във вторник треньорът бе нападнат от фенове на „сините", които дори го съблякоха гол до кръста, след което го изгониха от пресконференцията по представянето му. Ето какво каза Петев по грозната случка от „Герена" вчера.

„Първо, искам да благодаря на ръководството на Левски за отправената покана към мен, с най-добри участва я приех. Изключително голяма амбиция имаше в мен, за да дам своя принос за излизане от моментното състояние на отбора. Но това, което се случи вчера е една изключително грозна ситуация и сцена, която се разигра. Дали е тенденциозно, или не, имам мнение, но ще си го запазя. Поради евентуални такива в бъдеще, аз не бих желал да работя в такава обстановка в клуб, който ще празнува 100-годишнина. Това ми е мотивът, за да не съм треньор на Левски", сподели Петев.

„Аз не съм престъпник, не съм крадец, а вчера се почувствах точно такъв. С какво съм заслужил това нещо? Дойдох с най-добри чувства, исках да работя, условията, за които се бяхме споразумели са в дългосрочен план, за да мога да оставя своя белег. Това не се случи".

„За мен случката бе планирана. Аз съм най-малкият виновник във случилото се. Ощетен съм и просто не съм очаквал, че такова нещо може да се случи в 21 век. Може би някои от тях за пръв път идват на стадиона, не ги познавам, но не им прави чест. Нарушават ми личното достойнство, това е изключително грозна постъпка и неслучайно е обиколила цял свят днес".