Барселона се спаси от пореден резил. Каталунците направиха пълен обрат, побеждавайки Атлетик (Билбао) с 2:1 на „Камп Ноу". Евентуална загуба днес щеше да разтърси сериозно тима след позорното поражение от Гранада, загубената Купа на краля, спечелена от Реал, и отпадането от Шампионската лига.

Възпитаниците на Херардо Мартино изоставаха в резултата до 71-ата минута, но след голове на Санчес и Меси успяха да победят. Аржентинецът записа пореден слаб мач, в който беше доста пасивен на терена, но все пак успя да вкара попадение. Със спечелените си три точки, Барса остана в борбата за титлата, като се намира на 4 точки от лидера Атлетико, 4 мача преди края.

Още в първите минути на двубоя си пролича, че баските няма да се дадат лесно на каталунците. В 18-ата минута Лионел Меси вкара гол, но той бе отменен заради засада. В 30-ата минута гостите стигнаха до първата сериозна опасност в мача. Адурис стреля много красиво със задна ножица, Пинто не помръдна, но ударът му нацели гредата. В ответната атака каталунците също нацелиха греда. Педро пусна към свободния Алексис, който нацели напречния стълб.

След почивката Атлетик продължи с натиска. В 50-ата минута това даде резултат и гостите поведоха. Марк Бартра загуби топката, давайки възможност на Адурис да напредне и с разстреля Пинто за 0:1.

След попадението възпитаниците на Тата Мартино изпаднаха в истински шок. Педро изскочи сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее, пропускайки да изравни.

В 72-ата минута каталунците все пак стигнаха до 1:1. Дани Алвеш влезе в наказателното поле, подавайки към Алексис, който опита да стреля, но топката отиде към Педро, който засече и би право във вратата на гостите.

Две минути по-късно Лионел Меси бе фаулиран пред накaзателното поле. Аржентинецът изпълни фаула, вкарвайки за 2:1.

След този мач Барселона е на 2-ото място с 81 точки. Атлетик е 4-ти с 62 пункта.

Барселона - Атлетик Билбао 2:1

0:1 Адурис 50
1:1 Педро 72
2:1 Меси 74

Барселона: Пинто, Алвеш, Бартра, Масчерано, Адриано, Сонг, Шави (70 Фабрегас), Иниеста, Педро, Алексис (87 Тейо), Меси

Атлетик: Ираисос, Де Маркос, Сан Хосе, Лапорт, Баленсиага, Итураспе (83 Бенят), Моран (64 Микел Рико), Андер Ерера, Сусаета (86 Токуеро), Муниаин, Адурис