Тотнъм отстъпи пред Арсенал в сблъсък от третия кръг на турнира за Купата на Лигата в Англия.

"Артилеристите" осигуриха участието си в следващата фаза от надпреварата след успех с 2:1.

Повече от любопитно за отбелязване бе това, че и двата гола за гостите бяха дело на Матийо Фламини. Попадението за домакините бе дело също на футболист на Арсенал, след като Чеймбърс си вкара злощастен автогол.

Преди началото днес мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер призна, че нападателят Оливие Жиру ще трябва да прекарва повече време на пейката за сметка на Тио Уолкът.

Френският таран бе неизменен титуляр на върха на атаката на "артилеристите" през последните 3 сезона, но слабата му форма от началото на този е принудила Венгер да помисли за други опции.

Въпреки признанието на Венгер за ротации в атаката, тази вечер Жиру отново излезе като титуляр в дербито на Лондон.

Това не бе от кой знае каква полза за гостите, като нападателят се отчете с куп пропуски и всъщност нищо запомнящо се в изявите си.

Другият споменат атакуващ състезател - Уолкът пък се появи на терена в последната минута на срещата, заменяйки Алекс Окслейд-Чембърлейн и нямаше как да впечатли феновете по трибуните с кратката си изява.

Изненадващо бе и това, че колкото и да се опитваше, Хари Кейн така и не показа, че може да превземе вратата на съперника, бранена вещо от Оспина.

Срещата започна с превес на гостите и в 26-ата минута усилията им дадоха резултат, а в прегръдките на съотборниците си бе Фламини, разписал се за 0:1.

Точно половин час по-късно, при една нелепа за него ситуация, Калъм Чеймбърс се погрижи резултатът да бъде изравнен, пращайки топката в собствената си врата.

Крайното 1:2 оформи отново Фламини, с втория си гол в мача, дошъл след 78 минути игра.

Така Арсенал продължава в следващата фаза от надпреварата.

Ето и всички избраници на двамата мениджъри, с които те започнаха мача:

ТОТНЪМ: Ворм, Роуз, Фацио, Трипиър, Вимер, Дайър, Шадли, Таунзънд, Ериксен, Карол, Кейн

АРСЕНАЛ: Оспина, Мертезакер, Дебюши, Гибс, Чеймбърс, Артета, Фламини, Рамзи, Окслейд-Чембърлейн, Жиру, Кембъл

Стадион: "Уайт Харт Лейн"