Два дни след като Александър Поветкин обяви, че не планира мач с шампиона в тежка категория Владимир Кличко, неговият мениджър заяви, че такъв сблъсък е неизбежен.

"За да продължим напред е необходимо да разработим стратегия за Саша. А това не е никак просто - всяка стъпка трябва да бъде добре премислена, и колкото по-далече стига, толкова по-трудно става. Той и сега е един от лидерите - в различните версии заема второ или трето място", заяви шефът на промоутърската компания "Мир бокса" Андрей Рябинский.

Той не можа да даде конкретен отговор на въпроса дали ще бързат Поветкин да получи възможност да се бие за титлата на WBC или ще дадат шанс на Владимир Кличко да се боксира за нея и след това двамата да се изправят един срещу друг.

"Имаме проблем с този избор, но едно е сигурно - такъв мач е неизбежен, само въпрос на време е кога точно ще се случи", добави още бизнесменът. Рябинския не се притеснява, че, ако Кличко спечели и титлата на WBC, условията за бой с него ще бъдат много лоши за Поветкин.

"Саша постепенно ще стане задължителен претендент и разговорите ще протекат много по-лесно. Тъй като е невъзможно да бягаш до безкрайност от задължителния претендент в няколко версии", допълни Андрей Рябинский. През октомври 2013 година Александър Поветкин загуби битката си с украинеца по точки, но бе най-близо до това да свали Кличко от трона. Преди два дни той заяви, че не тренира с идеята някой ден да получи реванш от шампиона, а с намерението да стане най-добрият в категорията си.