На крупна измама от страна на президента на Реал (Мадрид) - Рамон Калдерон, са станали жертва делегатите на Общото събрания на „Кралския клуб". Форумът се проведе преди Нова година.

Калдерон бил вкарал „делегати фантоми", като с техните гласове прокарал на гласуването новия си бюджет. Разкритието е на един от най-авторитетните спортни всекидневници в Испания - „Марка".

Водещото заглавие на вчерашния брой на изданието е „Пладнешки обир на Калдерон". Според данните, изнесени от „Марка", гласуването на бюджета на най-титулувания футболен клуб в Примера е невалиден.

Има обаче и друго. Без обсъждане е минал както новият бюджет, така и отчетът за изминалата финансова година. С други думи, всички сметки, изнесени от хората на Калдерон, не са били подложени на съмнение.

Както е известно, самият избор на Рамон Калдерон за президент на колоса от „Сантяго Бернабеу" се оказа нелегитимен, след като на бял свят излезе, че гласовете, пратени по пощата, не са били преброени според реда.

Феновете скочиха на Калдерон и за това, че не спази обещанието си по време на предизборната кампания да доведе в Мадрид бразилеца от италианския Милан Кака и испанеца от английския Арсенал Сеск Фабрегас.