Лудогорец пропусна да направи голяма крачка към мечтата си за попадане в групите на Шампионската лига. Разградчани допуснаха гол в последните минути и загубиха с 0:1 първия мач от плейофите срещу Стяуа в Букурещ.

„Крепостта" на разградчани издържа до 88-ата минута, когато Чипчиу хвърли в делириум трибуните на „Арена Национал" с победния си гол. Иначе герой за Лудогорец бе вратарят Владо Стоянов, който направи поредния си силен мач и спаси дузпа преди почивката.

Стелистите започнаха добре и установиха контрола върху мача. Яипчиу бе най-деен в предни позиции и именно той отправи първия по-опасен удар в мача още в 5-ата минута, но над врата.

Лудогорец отвърна с изстрел с глава на Марселиньо след корнер, но право в ръцете на вратаря.

Стяуа засилваше натиска си, макар че румънците трудно стигаха до реални голови положения. Същото обаче важеше и за родния шампион. В 34-ата мин. обаче Минев сбърка, спъвайки в пеналта Сънмартян. Брих посочи бялата точка и феновете на домакините побързаха да се зарадват. Чпичиу обаче изпълни наказателния удар лошо и Владо Стоянов успя да спаси.

В самия край на полувремето Стоянов отново трябваше да се намесва решително, за да спасява вратата си след силен удар на Чипчиу.

Веднага след почивката Лудогорец стигна до най-чистото си положение. Мисиджан проби и центрира по крилото, Александров засече от воле, но прати топката в гредата.

Малко по-късно Хамза също бе близо до гола, пак след пас на Мисиджан, но шутът му бе блокиран от защитник.

Мачът си вървеше към нулево реми, когато Лудогорец се срути в 88-ата минута. След центриране в пеналта, Янку свали с глава към Чипчиу. Последния залъга бранител и с точен удар от малък ъгъл превзе разградската врата.

Така Лудогорец не успя да измъкне удобно равенство в Букурещ, но интригата все пак остава за реванша в София след седмица.

СТЯУА - ЛУДОГОРЕЦ 1:0