Спортният директор на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес за пореден път отрече информациите, че баварците ще се разделят с Оуен Харгрийвс и ще го продадат на Манчестър Юнайтед. Нещо повече, Хьонес дори отправи предупреждение към Алекс Фъргюсън да не упражнява натиск над ръководството на германския шампион чрез медиите.

"Мисля, че съм изказал ясно и точно позицията ни по този въпрос. Оуен не е за продан в момента и не са провеждани никакви преговори за негов трансфер. Разбирам Фъргюсън и го уважавам, но когато нещата са толкова сериозни нищо добро няма да излезе, ако се опитва да ни притисне чрез медиите. Само преки преговори ще помогнат, но те в момента са замразени", заяви Хьонес на старта на подготовката на Байерн в Дубай.

Последните информации в английските таблоиди съобщават за оферта от 30 милиона евро за Харгрийвс от страна на Манчестър Юнайтед. Хьонес обаче настоява, че засега няма отправено официално запитване за английския национал, който на няколко пъти публично заяви, че иска да се присъедини към тима на "червените дяволи". Сумата обаче е доста внушителна и президентът на баварците Франц Бекенбауер признава, че ще е трудно да и се устои.

"Абсолютно основателно е да спираме трансфера на играч, който е преподписал с нас само преди година, а сега иска да напусне заради по-добри финансови условия. Но ако все пак бъдат предложени въпросните 30 милиона ще трябва да се замислим. Това не е малка сума и ние със сигурност можем да я използваме на трансферния пазар", сподели Бекенбауер пред "Билд".