Черно море записа важна победа с 4:0 над Берое в мач от 12-ия кръг на „А" група. Успехът запазва шансовете на варненци за класиране в първата шестица, докато поражението остави заралии на третото място.

„Моряците" бяха по-добрият отбор през цялото време и напълно заслужено взеха трите точки. Гостите пък не приличаха на себе си и резонно си тръгнаха към Стара Загора с празни ръце.

Черно море получи откри резултата от дузпа в 22-ата минута, отсъдена за фаул на Ковачевич в пеналта срещу Коконов. Миро Манолов застана зад топката и не сбърка - 1:0.

В 36-ата мин домакините удвоиха. Расим напредна по крилото и пусна към останалия сам пред наказателното поле Курьор, който с точен удар не остави шансове на Макенджиев.

След почивката гостите се опитаха да променят нещо, но допуснаха трети гол точно тогава, когато не трябваше в 64-ата мин. Живко Петков напредва на скорост от ляво и върна назад за Симеон Райков, който стреля, но Благой Макенджиев изчисти в корнер. След изпълнението, топката е центрирана в наказателното поле от Райков където след разбъркване защитата изпусна сам Кирил Котев. Капитанът на Черно море не пропусна да отбележи от близка дистанция за 3:0.

В последните минути Симеон Райков оформи крайното 4:0 след пас на отлично играят днес Матиас Курьор.

Секунди преди края Крис Гади си изпроси директен червен картон след като влезе ужасяващо и контузи вратаря Китанов.

ЧЕРНО МОРЕ - БЕРОЕ 4:0 (КОМЕНТАР И СТАТИСТИКА)