Вратарят на националния отбор на България-Николай Михайлов се завърна днес във Верона.

Стражът лекуваше контузия на врата от месец март, но вече е напълно възстановен. Това стана ясно след поредния му преглед при един от най-добрите спортни лекар в Европа - д-р Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който е дългогодишен шеф на медицинския екип на Байерн (Мюнхен). Именно германецът следеше изкъсо лечението на 26-годишния вратар. За радост на родния страж, той се размина с операцията, като от утре вече започна подготовка в Италия.

От първи юни Михайлов тренира всекидневно в България, като чакаше трансфер в чужбина и дори бе подписал предварителен договор с руския УФА, но след това отказа да продължи кариерата си в новака на руската Премиер лига. Договорът на бившия юноша на Левски с Верона е за още две години, като от утре ще тренира по индивидуална програма 10-12 дни, след което ще стартира подготовка със своите съотборници, когато се завърнат от лагера им в Австрия.

Въпреки това се очаква до края на август Михайлов да напусне тима, след като не се наложи в стартовия състав. Той вече е имал разговор с шефовете на италианския клуб на тази тема