Футболист на Варна за 2014 г. Михаил Венков вярва, че Черно море може да стигне до финал за Купата на България. Варненци ще играят с Локо Пд на 1/2-финал от турнира, като според левия краен бранител, "моряците" имат шансове да отстранят "смърфовете".

"Дали жребият е бил добър за нас, ще стане ясно след двете срещи. Локомотив (Пд) имат сериозна публика и играе силно в турнирните мачове. Нашите фенове обаче също са феноменални и ние винаги усещаме тяхната подкрепа. Сигурен съм, че ни очакват две битки, които имаме сили да спечелим и да играем на финал", каза Венков.

"Няма значение с какъв резултат ще победим Локо Пд, но е ясно, че всяка победа, постигната със “суха“ мрежа, е важна за първия мач", заяви още той.

Венков коментира и мотивацията на "моряците" за върхови изяви в мачовете от втората шестица.

"След като нашата цел е да играем финал за купата, трябва да играем на високо ниво в "А" група, за да сме много добре подготвени за турнирните двубои с Локо (Пд) и евентуално този на финала. Нито за миг не може да си позволим отпускане, защото ако го направим, няма да е възможно да покажем истинското си лице в турнира за купата", завърши левият краен бранител.