Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кубинският посланик у нас Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе Родригес уточниха последните детайли по споразумение за сътрудничество в сферата на спорта между двете държави. Споразумението ще бъде внесено за одобрение от Министерски съвет.

Вероятната дата за подписване на споразумението за сътрудничество между Красен Кралев и неговият кубински колега д-р Антонио Е. Бекали Гарридо е в средата на март тази година. В състава на българската делегация ще бъдат включени и зам.-министърът на младежта и спорта Нина Найденова, председателят на Българската федерация по бокс Красимир Инински и зам.-председателят на БОК и член на УС на БФ Волейбол Любомир Ганев.

На срещата между Красен Кралев и Н. Пр. Педро Родригес бяха обсъдени възможностите за обмяна на кадри и опит за развитието на бокса и волейбола, както и подписването на допълнително споразумение за сътрудничество в сферата на младежките политики. „Треньорът на националния ни отбор по бокс Жоел Еухениео Солер Арате е представител на кубинската школа. Познавам го лично, гледах негови тренировки на Белмекен. С председателя на БФ Бокс сме изключително доволни от неговата работа", сподели с кубинския посланик министър Кралев.

„Сключването на споразумение за сътрудничество с България в сферата на спорта е изключително важно за нашата държава", заяви Н. Пр. Педро Родригес. „То идва в добър момент на двустранните отношения между България и Куба", допълни той.