Роджър Федерер продължава с вихреното си представяне на "Уимбълдън", като изпрати еднозначно послание към съперниците си с категорично 6:4, 6:2, 6:2 над Сам Куери само за 88 минути.

Ретурите на Маестрото бяха на впечатляващо ниво, а думата за придвижването му по корта в днешния мач е "перфектно".

Федерер трябваше да се измъква от брейкпойнт още в първото си подаване, а срещу тенисист като Куери, това е равносилно почти на сетпойнт. Маестрото заличи опасността със страхотно пласиран начален удар и отпразнува с първото си "Come on" за деня. Швейцарецът успя да се добере до точка чак в третия сервис гейм на Куери и доминацията на подаващите продължи с пълна сила до 4-4.

Роджър активира добре познатата формула, която му е печелила толкова сетове и в този момент вдигна чувствително нивото на представянето си, а форхенд уинър направи резултата 0-40. Американецът изстреля три ракети в полето на съперника и се добра до равенство, само че световният №2 стигна до четвърти шанс и взриви трибуните с печеливш удар от бекхенд по диагонала.

Нататък Маестрото бързо взе подаването си на 15 и въпреки отличната игра на Куери, прати първия сет на сметката си. Федерер набра допълнителна инерция с пробив в самото начало на втората част, когато при 15-40 атакува безобразна къса топка на американеца и подпечата брейка за 1-0. Нататък Роджър пое пълен контрол върху мача, проби още веднъж и затвори сета с 6-2.

В началото на третата част, Федерер отново си заработи брейкпойнт и отговори на гръмотевичен сервис в тялото с почти невъзможна къса топка, а Куери беше твърде шокиран и заби форхенда си в мрежата - нов пробив, 1-0 за швейцареца и 10 от последните 12 гейма бяха в актива му.

Федерер играеше с много настроение и Куери просто изглеждаше безсилен да удържи неспирните атаки на 17-кратния шампион от Големия шлем, който грабна нов брейк за 5-2 гейма и приключи двубоя на свой сервис.

В трети кръг Роджър ще излезе срещу още един тенисист с бомбен сервис - Сам Грот.