Това, което се случва с любимия ми Локомотив (София), е пълен фарс. Мисля, че е редно и някои органи като спортното министерство да се намесят, защото ставащото е и в тяхната компетентност. За тези хора, които взеха клуба, ми трябваха точно 5 минути, за да разбера колко струват. Петър Касев и Кирил Льосков не само че абсолютно нищо не разбират от футбол, но и нямат никакви средства. Бях на мача със Септември за Купата, но това, което стана преди и след него, е трагедия. Мислех си, че сме стигнали дъното, но явно има накъде още надолу.

Не знам по каква схема попаднаха Льосков и Касев в Локомотив, но в техен интерес е час по-скоро, даже на мига да се махнат. Не само, че нямат пари и нищо не разбират, но са и изключително нагли. Говорят без грам уважение към никого. С мен, като говориха веднъж, по 5 пъти ме питаха как се казвам, на игрището викат „площадка", на екипите - „униформи". Вместо да се засрамят от собственото си поведение, нямат срам и граници.

Ако ме питате кой е виновен за всичко, което стана с Локомотив през това лято, мисля, че отговорът е ясен. Не знам защо някой се страхува да каже нещата с истинските им имена. Николай Гигов беше президент на този клуб. Ако той няма вина, не знам тогава кой има. От кого зависеше лицензирането - от него разбира се. Мисля, че всички в клуба - играчи, треньори и служители, си вършехме отлично работата през миналия сезон, взехме бронзовите медали. Според мен можеше да се направи компромис в името на Локомотив, но пък ако е правен такъв през миналите години, мога да разбера защо не е направен сега. Ако от клуба постоянно са лъгали, че ще плащат и не плащат, нормално е да им откажат компромис. Мен един път като ме излъжа втори път няма, да не говорим за повече.

Аз лично съм готов винаги да помагам на Локомотив, макар че много пари съм загубил и имам да получавам заплати. Въпреки това, работих. Дано скоро се намерят нормални собственици с ясна програма и стратегия за бъдещето. Мисля, че има такива хора. Дано само тази година не бъде загубена.

Димитър Васев, бивш треньор на Локо (Сф)