Наполи продължава да боксува под ръководството на Маурицио Сари. „Партенопеите" все пак спечелиха първата си точка в Калчото, стигайки до домакинско реми срещу Сампдория. Хамшик и компания обаче трябва да благодарят на съдбата, тъй като пропиляха аванс от две попадения и съвсем спокойно можеха да бъдат покосени насред своя „Сан Паоло".

Всичко започна повече от добре с два гола до почивката на Гонсало Игуаин. На два пъти „Ел Пипита" се разписа след асистенции на Инсине и Алан. Второто полувреме обаче имаше друг герой и той се казваше Едер. Звездата на Самп буквално попиля отбраната на Наполи, след като първо отбеляза дузпа, а след това изравни и за 2:2 с отлична солова акция.

До края „моряците" можеха да накажат Пепе Рейна и трети път, но длъжник остана Луис Муриел.

Александър Тонев дебютира за новия си клуб Фрозиноне. Юношата на ЦСКА поигра 15 минути за новаците, които загубиха с 2:0 визитата си на Аталанта.  Бергамаските изковаха успеха си с по един гол в двете полувремена. Те бяха дело на бранителя Стендардо и Гомес, Маурисио Пиния дори пък си позволи лукса да пропусне дузпа.

Ивайло Чочев така и не се появи в игра за Палермо. Националът, който се оплаква и от коварна травма, изгледа от  резервната скамейка престижния успех над Удинезе. Сицилианци триумфираха насред обновения „Фриули", а единственият гол в мача падна още в 8-ата минута, когато точен бе Лука Ригони. Асистенцията за неговото попадение дойде от италианския национал Франко Васкес.

НАПОЛИ-САМПДОРИЯ 2:2

1:0 Игуаин (9'), 2:0 Игуаин (39'), 2:1 Едер-дузпа (59'), 2:2 Едер (59')

АТАЛАНТА-ФРОЗИНОНЕ 2:0

1:0 Стендардо (21'), 2:0 Гомес (69')

УДИНЕЗЕ-ПАЛЕРМО 0:1

0:1 Лука Ригони (8')