В щаба на националите ни до 19 години очакват подсилване на редиците от четирима играчи на Левски и двама от Литекс, съобщи за Топспорт.бг отговорникът за юношеските гарнитури Павел Панов.

Както е известно младите "трикольори" ще участват в турнира "Албена Каварна къп", на който "Топспорт" е медиен партньор. Националите са водени от Михаил Мадански (вдясно), който се очаква днес да бъде утвърден от Изпълкома на БФС за селекционер на България до 19 г.

"Все още не сме събрали всички момчета. Утре Черно море се завръща от Анталия и очакваме в нашия лагер Даниел Димов и Тодор Георгиев. Също така сме изпратили повиквателни на играчите на Левски Стефан Станчев, Александър Киров, Исмаил Иса и Симеон Иванов. Очакваме от Литекс Чобанов и Цветанов. Момчил Цветанов прави фурор в контролите през тази зима и има с какво да ни помогне. Все още не е ясно дали от Левски и Литекс ще пуснат повиканите футболисти. Сигурно утре ще разговарям с Мъри, за да се разберем и евентуално поне две от момчетата да дойдат в Албена. Иначе освободихме Граматиков, който е контузен и ще почива минимум 2 седмици", каза Панов пред Топспорт.бг.

"Михаил Мадански е настроен да води отбора за по-дълго. Сигурно на днешното заседание на Изпълкома ще го утвърдят на поста", каза още отговорникът за юношеските национални гарнитури.

Група на България за турнира в Албена:
вратари: Иван Караджов (ЦСКА), Петър Денчев (Спартак Пд)

защитници: Цветомир Панов (Спартак Пл), Костадин Гаджалов (Ботев), Кристиян Узунов (ЦСКА), Добромир Иванов (Нафтекс), Росен Колев (ЦСКА)

халфове и нападатели:
Петър Карачоров (Беласица), Николай Чипев (ЦСКА)
Стефан Велев (Локо СтЗ), Георги Чакъров (Левски), Преслав Йорданов (Спартак Пл), Михаил Александров (Борусия Д, Гер), Георги Танев (Барселона, Исп), Бранимир Костадинов (Хартс, Шот), Радослав Василев (Рединг, Анг), Иво Михайлов (Спартак Вн), Атанас Захиров (ЦСКА)

Още преди старта на "Акбена Каварна къп":