Нападателят на националния отбор и английския Тотнъм Димитър Бербатов получи своя приз за „Футболист №1 на България” за 2007 г на специална церемония в резиденция "Бояна".

Подгласници на Митко, който грабва отличието за четвърти път след 2002, 2004 и 2005, са Мартин Петров и Георги Петков.

При връчването на приза президентът на БФС Борислав Михайлов пожела на победителя трансфер в Манчестър Юнайтед, а Бербатов каза, че ще направи всичко възможно, за да подобри постижението на Христо Стоичков, който е с 5 награди за футболист №1 на България.

"Които ме познават, знаят, че не обичам да говоря", заяви най-добрият футболист на България и капитан на българския национален отбор Димитър Бербатов. Искам обаче да кажа нещо на по-младите момчета: Tе трябва да знаят какво искат и как да го постигнат. Не свалайте очи от целта си!".

В отделните категории за най-добър вратар бе избран Георги Петков. Номер едно сред защитниците е Александър Тунчев. Марчо Дафчев е първи при полузащитниците, а Здравко Лазаров при нападателите.

Най-добрият футболист у нас беше удостоен и с куп подаръци, които са на стойност над 40 000 лв.

"Дакс медия" награди всички играчи, без №1, със специални часовници, осигурени от бутиковата фирма "Гранде компликасион". За Бербо бе предвиден уникален часовник "Франк Мюлер", който е номер 1 от лимитирана серия. Цената му е над 20 000 лв.

Главният спонсор на церемонията - Първа инвестиционна банка, награди първите трима футболисти със „златни” кредитни карти, заредени съответно с по 10, 5 и 3 хиляди евро.

Организаторите на церемонията връчиха по-рано наградата за "Най-прогресиращ млад футболист” в българското първенство на Николай Димитров, който не присъства на награждаването, тъй като е с младежите в Португалия.

Още за "Футболист №1 на България" за 2007 г.