Досегашният наставник на Севиля Хуанде Рамос разтрогна с клуба. Това бе обявено в официалния сайт на андалусци. В 22:35 в петъчната вечер специалистът посети офисите на "Рамон Санчес Писхуан" заедно с треньора по физическа подготовка Маркос Алварес.

Двамата са представили документи за разтрогване на договорите си пред генералния директор на клуба Хосе Мария Крус в присъствието и на спортния директор Рамон Родригес - Мончи.

Контрактът на Рамос с андалуския тим бе до юни 2008г, но специалистът се е възползвал от от т.н. декрет 1006/85, позволяващ на всеки спортист или треньор с действащ договор да го прекрати.

"Заради семейството и кариерата ми бе невъзможно да не замина за Лондон", казва специалистът в собствения си сайт www.juanderamos.com, цитиран от "Би Би Си". Специалистът е отказал да организира пресконференция на "Писхуан", на която да обяви своето решение и именно заради това изложи мотивите за напускането си в сайта.

"Това бе най-трудното решение в живота ми. Времето, прекарано в Севиля, бе най-хубавият ми период в личен и професионален аспект. Отношението към мен от страна на публиката, ръководството и играчите трудно може да се опише с думи. Вечно ще бъда благодарен на клуба", заяви още Рамос, който в последните 14 години бе начело на 10 различни отбора, но със Севиля постигна най-големите успехи в историята на клуба и личната си кариера.

Относно преминаването си в Тотнъм специалистът коментира, че това е възможност, която не бива да се пропуска. "След отличното представяне на нашия Севиля в професионален план съдбата ме изправи пред ново предизвикателство, като се предполага, че този проект е по-амбициозен от досегашните предложения, които съм имал."

Хуанде обясни и това как едно предложение може да се получи, след като сезонът вече е започнал. "Понякога резултатите водят до разочарование в един треньор. Виждате, че може да се получи оферта дори в средата на сезона, на която не може да бъде отказано. Именно това ми се случи на мен. Не през юни, а през октомври. Понякога се случва така, че не може да се откаже на дадено предложение".

"Това е професионално предложение, което е кулминация на моята работа и усилия досега. Севиля е много по-значим от който и да било треньор или състезател. Сегашните ръководители на клуба са изключително големи професионалисти и след моето напускане ще успеят да изведат клуба отново на верния път".

"Севиля ще бъде още по-успешен клуб. Това е най-искреното ми желание, защото като професионалист се наслаждавам на работата си, но като човек изпитвам чувства. Сърцето ми остава в Нервион, но заради семейството и професията си е невъзможно да не замина за Лондон", завършва Хуанде своето комюнике.

В същото време вестник "Таймс" излезе със заглавие "Бербатов уволни Йол". Това стана, след като се разбра, че холандецът напуска клуба. За конфликт между Бербатов и Йол се заговори още от средата на август, когато не бе осъществен трансферът на нападателя в Манчестър Юнайтед.

Последното неразбирателството между двамата стана публичен факт в понеделник вечер, когато Митко отказа да загрее, преди да влезе в игра при 1:3 от Нюкасъл в знак на протест, че е останал резерва. На другия ден британска телевизия е заснела скандал между Бербо и Йол по време на тренировка.

Настоящият асистент мениджър на Лийдс Густаво Пойет пък заяви, че не знае нищо за евентуалното намерение на Тотнъм да го привлече като помощник треньор на Хуанде Рамос. Според първоначалните информации от Тотнъм са искали именно него за помощник на Хуанде, а и самият специалист е одобрил този вариант.

Бившият уругвайски национал, който игра за Шпорите в периода 2001-04, заяви за "Би Би Си", че не е получавал официално предложение.
"Много хора ми звънят и ми пращат съобщения, но аз наистина не знам нищо. Не съм говорил с никой в Тотнъм", заяви Пойет.

От клуба му Лийдс първоначално също заявиха, че никой от Тотнъм не се е свързал с тях, за да преговаря за Пойет, а и не биха посрещнали подобен опит с одобрение. Впоследствие обаче от клуба разкриха, че Пойет е бил посъветван да стои далеч от "Елан Роуд" за двубоя на Лийдс от Лига 1 срещу Милуол в Събота.

Бербатов към Йол: Двамата с теб трябва да сме в по-голям клуб