Привържениците на Локо (Пд) излязоха с официално становище във връзка с вчерашния инцидент в Сандански, където "черно-бели" ултраси предизвикаха масов бой и безредици.

Представителите на централния фенклуб на "смърфовете" категорично се разграничиха от деянието и заклеймиха хулиганите, омаскарили достойните поддръжници на отбора.

На сбирката, състояла се днес по обяд на клубния стадион в пловдивския квартал "Лаута", присъстваха изпълнителният директор на Локо (Пд) Николай Курбанов и помощник-треньора Аян Садъков.

ДЕКЛАРАЦИЯТА:


"Случилото се в Сандански е изключително нелепо и позорно. То е дело на лумпени, които нямат нищо общо с възприемането на футболната игра и с хилядите достойни привърженици на Локо (Пд).

Категорично се разграничаваме от вандалството на самозваните "фенове". Настояваме за компетентно и стриктно разследване на случая, публично заклеймяване на хулиганите и техните подбудители. Антиобществените им прояви са подсъдни и трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Няма да приемем прикриването на персоналните престъпления с името на ПФК "Локомотив Пловдив" и на подкрепящите го организирани негови привърженици."

 

Същевременно директорът на ОДП-Благоевград Константин Титянов заяви, че в полунощ всички хулигани, участвали в атаката срещу привържениците на ЦСКА, са върнати обратно в Сандански, за да бъдат осъдени по бързата процедура от Районния съд в курортния град.

По информация на началник-отдел "Криминален" на РПУ-Сандански Васил Трендафилов, присъдите ще бъдат произнесени до тази вечер.