Бившият футболист и директор в Левски - Христо Йовов даде специално интервю за Topsport.bg.

Една от живите легенди на "синия" клуб коментира редица "горещи" теми, свързани както с любимия му отбор, така и с вечния враг ЦСКА, Лудогорец, българския футбол въобще, като отговори и на въпроса дали ще се завърне в управата на клуба, след оттеглянето на дългогодишния фактор на "Герена" Тодор Батков.

Ето какво сподели Йовов:

"Всички са наясно с положението на Левски към момента и случващото се на "Герена". Със сигурност то не се нрави никак както на феновете, така и на ръководителите на клуба. Определено ще е нужно доста време за излизането от така създалата се ситуация.

Клубът реши някои от проблемите си в последно време, като радващо бе това, че се забелязаха известни индикации за успокояване на нещата, особено във финансов аспект.

Този аспект е важен, но не и най-важен, защото на първо място Левски трябва да опази своята идентичност и име, а след това да работи за възстановяването си в друго отношение.

Новите шефове на "Герена" (адвокат Александър Ангелов и бизнесмена Николай Иванов) не ги познавам, ако трябва да бъда максимално коректен. Освен Иво Тонев, другите две имена не са ми много ясни.

Това обаче не е показателно. Ако те са тук, с цел да вкарат определено спокойствие в отбора, чрез убеждаване на различни инвеститори да работят с клуба, то за целта не е необходимо да са ми известни на мен или на други фигури като мен, които са били свързани с Левски в последните години.


(Снимка: "Капитал")

Ако въпросните господа свършат онова, за което са дошли на "Герена", няма никакво значение дали са популярни или не".

Какво каза Христо Йовов Гриша Ганчев, краха на ЦСКА, за шампиона Лудогорец, селекцията в Левски и за българския футбол въобще - четете в Topsport.bg в понеделник!

Още по темата: Йовов каза връща ли се в Левски и къде сбърка Тодор Батков!