Бившият футболист и директор в Левски - Христо Йовов даде специално интервю за Topsport.bg.

Една от живите легенди на "синия" клуб коментира пред медията ни редица "горещи" теми, свързани както с любимия му отбор, така и с вечния враг ЦСКА, Лудогорец, българския футбол въобще, като отговори и на въпроса дали ще се завърне в управата на клуба, след оттеглянето на дългогодишния фактор на "Герена" Тодор Батков.

Ето какво сподели Йовов:

"Трябва да си призная, че при предишния си престой като управник на "Герена" допуснах някои неточности, като основната от тях бе, че не си уточних всички условия с клуба, преди да поема задачите си. Втори път това няма да се случи. Тогава може би избързах и подходих малко по-директно, отколкото трябваше, вместо да се подсигуря. Но това е по-скоро нещо нормално, при положение, че ставаше въпрос за Левски, все пак.

Дали бих се върнал отново? Пак да бъда честен - за момента никой не ме е търсил с подобно предложение, поне за момента. Трябва да има желание и от двете страни, за да стане всичко факт, а не просто да остава на ниво спекулация.

Отговорът ми би бил еднозначен - да! На Левски не се отказва, а и точно аз няма как да отхвърля подобно предложение. Но казвам отново - за момента не мога да кажа нищо конкретно по темата.

С вас говорихме и още в началото на годината и ви споделих, че не бих бил отново част от "синьото" управление, докато господин Батков е собственик. Да, сега вече това не е така и ситуацията е много различна.

Най-лесно е да се злобее срещу оттеглила се от даден клуб личност. Аз няма да го направя. Знаете ли какъв беше истинският проблем на господин Батков? Че се предовери на някои хора. Гласува им доверие, а не трябваше да го прави.

Не е нормално да заложиш всичките си карти на субекти, които не разбират нищичко от футбол. Да, става дума за една доста популярна игра в Европа и света, но това не прави автоматично дадени хора специалисти в сферата. Огромна грешка беше от страна на господин Батков да разчита на 100% на тези свои приближени.

Но така или иначе той вече си изпати от всички си тези неточности и понесе достатъчно негативи, че да съм аз поредният човек, който да налива масло в огъня и да сипе обиди. Както вече казах - темата я изчерпахме и няма нужда от допълнителни коментари.

Дано идващите след бившия собственик "силни личности" да помогнат на Левски да се справи в така създалата се ситуация".

Какво каза Христо Йовов за Гриша Ганчев, краха на ЦСКА, за шампиона Лудогорец, селекцията в Левски и за българския футбол въобще - четете в Topsport.bg в понеделник!

Още по темата: Христо Йовов пред Topsport.bg: Новите шефове в Левски не ги познавам